Sigurno bi tako mogao i doma u Njemačkoj

Parkiranje kampera na dubrovačkim parkiralištima i nije neka novost, OK, moraju ljudi negdje parkirati na proputovanju, odmoriti, ne i uistinu kampirati, jer kampiranje je u Hrvatskoj, osim na za to predviđenim površinama, tj. kampovima, zakonom zabranjeno.…

Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 9. kolovoza bez vode će biti Ulica uz Giman od 8.30 do 10.00 sati te u Župi dubrovačkoj Mišići - od kućnog broja 2 do broja 26 i dio Puta Pera Kojakovića - od kućnog broja 94 do broja 108 od 8.30 do 11.30 sati.

statut 750 banner  vodovod korisnicki banner 416 2022

Novčana potpora Županije za obitelji s četvero i više djece

Dubrovačko - neretvanska županija će i ove godine isplaćivati jednokratne novčane potpore za obitelji s četvero i više djece, a koje ostvaruju pravo na doplatak za navedenu djecu. U tu svrhu u proračunu Županije osigurano je 300 tisuća kuna, a iznos potpore…

cistoca150322

punkt banner 350X490

fabrio banner 350 ljetni

juzni banner final

reklama more 350 2019

Utorak, 27 Studeni 2018 18:10

Povjerenik Preporoda Antun Vidak potvrdio štrajk u 27 škola na području cijele županije

Županijski povjerenik Sindikata Preporod Dubrovačko - neretvanske županije Antun Vidak potvrdio je održavanje štrajka koji je najavljen za srijedu. Naime, u priopćenju za javnost Vidak piše kako „Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, ustraje u jednosatnom štrajku dana 28. studenoga 2018. godine“ te da će se „štrajk održati u 27 osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko - neretvanske županije, u kojima djeluje Sindikat Preporod, u trajanju od 11:55 do 13.00 sati“.

„Ulaskom u Štrajk želimo pokazati svoju dosljednost u cilju potrebe riješavanja problema potplaćenosti radnika u javnim službama, a time i u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja. Mi i u Sindikatu Preporod Itekako smo svijeni činjenice da takva potplaćenost izaziva ozbiljne poremećaje na tržištu rada, što za posljedicu ima već svima nam znanu pošast iseljavanja. Konkretno, broj razrednih odjela po našim školama, u stalnom je padu, a samim tim i pojava tehnoloških viškova sve izraženija i veća.“ – piše Vidak.

„Stoga, prvotnu ponudu Vlade za povećanjem osnovice za izračun naših plaća od 3 %, koja naše plaće vraća na razinu onih iz 2008. godine, smatramo sramotmo, a Odluku osam sindikata javnih službi koji su u postpuku mirenja pristali na potpisivanje dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru na način i u iznosu 3% od 01.01.2019, te2% tek u rujnu 2019. godine, nedostatnom i podcijenjivačkom.

Danas, deset godina od zamrzavanja naših plaća, krajnje vrijeme da se riješavanju ovog problema pristupi na ozbiljan način, a ne prihvaćanjem nekakvih „ mrvica od cca 138,00 kn „ kupuje socijalni mir. O svim našim daljnjim akcijama, biti ćete obaviješteni promtno i na vrijeme.“ – napisao je županijski povjerenik Sindikata Preporod Antun Vidak.

D.M.