sveti vlaho grad 2022 press1200

FOTO / Središnja misa uz Festu svetoga Vlaha

Središnja crkvena svetkovina blagdana svetog Vlaha, zaštitnika Grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije bila je pontifikalna sveta misa koju je ispred katedrale predvodio vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo…

Zbog izvođenja radova na održavanju oborinske odvodnje 4. veljače za promet će biti zatvoren jedan prometni trak na dijelu Obale pape Ivana Pavla II. kod ljekarne Gruž od 8 do 15 sati. Odvijanje prometa za vrijeme radova regulirat će se pomoću semafora.

zupanija svetivlaho press23  lu dubrovnik press svetivlaho23

tz dnz svetivlaho press23  tz graddubrovnik svetivlaho press 23

Položeni vijenci na Boninovu uz Dan Grada

Kod križa na gradskom groblju Boninovo gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić uoči Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika zapalili su svijeće i položili vijence…
Dora Ruždjak Podolski, Mato Franković i Ivana Medo Bogdanović

Franković obećao nove javne prostore za Igre

Financijski okvir 74. Igara vraća se na pretpandemijsku razinu, na 2019. godinu (1,6 milijuna eura, op.a.), kazao je sinoć gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na predstavljanju programa Dubrovačkih ljetnih igara. Franković se dotaknuo i problema scenskih…

sveti vlaho vrtlar23  sveti vlaho cistoca 23

cistoca150322

aerodromsvetivlaho2018

vodovod svetivlaho2022 press

sveti vlaho zupa23

sveti vlaho konavle 23

fabrio banner 350 2109

juzni banner final

Utorak, 27 Studeni 2018 18:10

Povjerenik Preporoda Antun Vidak potvrdio štrajk u 27 škola na području cijele županije

Županijski povjerenik Sindikata Preporod Dubrovačko - neretvanske županije Antun Vidak potvrdio je održavanje štrajka koji je najavljen za srijedu. Naime, u priopćenju za javnost Vidak piše kako „Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, ustraje u jednosatnom štrajku dana 28. studenoga 2018. godine“ te da će se „štrajk održati u 27 osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko - neretvanske županije, u kojima djeluje Sindikat Preporod, u trajanju od 11:55 do 13.00 sati“.

„Ulaskom u Štrajk želimo pokazati svoju dosljednost u cilju potrebe riješavanja problema potplaćenosti radnika u javnim službama, a time i u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja. Mi i u Sindikatu Preporod Itekako smo svijeni činjenice da takva potplaćenost izaziva ozbiljne poremećaje na tržištu rada, što za posljedicu ima već svima nam znanu pošast iseljavanja. Konkretno, broj razrednih odjela po našim školama, u stalnom je padu, a samim tim i pojava tehnoloških viškova sve izraženija i veća.“ – piše Vidak.

„Stoga, prvotnu ponudu Vlade za povećanjem osnovice za izračun naših plaća od 3 %, koja naše plaće vraća na razinu onih iz 2008. godine, smatramo sramotmo, a Odluku osam sindikata javnih službi koji su u postpuku mirenja pristali na potpisivanje dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru na način i u iznosu 3% od 01.01.2019, te2% tek u rujnu 2019. godine, nedostatnom i podcijenjivačkom.

Danas, deset godina od zamrzavanja naših plaća, krajnje vrijeme da se riješavanju ovog problema pristupi na ozbiljan način, a ne prihvaćanjem nekakvih „ mrvica od cca 138,00 kn „ kupuje socijalni mir. O svim našim daljnjim akcijama, biti ćete obaviješteni promtno i na vrijeme.“ – napisao je županijski povjerenik Sindikata Preporod Antun Vidak.

D.M.