Petak, 09 Studeni 2018 13:15

Azil za životinje na području jedne od susjednih općina?

Za desetak dana ću imati dobre vijesti, kazao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na vijećničko pitanje Jadrana Baraća (SDP), kojega je zanimalo što je s azilom za nezbrinute životnije, odnosno kad će se početi graditi.

Gradonačelnik je kazao kako je natječaj koji je bio raspisan za azil poništen jer niti jedna lokacija na kojoj bi se gradio nije bila adekvatna, ali i dodao kako su pronašli dvije dobre lokacije.

- Imamo dvije izvrsne lokacije za azil od kojih svaka ima više od 30 tisuća kvadrata i obje te lokacije imaju put vodu i struju. Vjerujem da ćemo kroz idućih 15 dana rasvijetliti pitanje azila i nadam se da će do 2019. godine biti izgrađen. Inače, lokacija je zaštićena od vjetra i na dobrom smo putu. - kazao je gradonačelnik.

Istaknuvši kako je njegov najveći neuspjeh bio što ranije nije uspio riješiti pitanje novog azila i dodao kako ga se zbog toga često napada.

- Ove godine plaćamo za hranu oko 600 tisuća kuna, provodimo proces kastracije pasa, a prošle godine smo uložili 100 tisuća kuna u izgradnju kućica, osigurali ogradu i promijenili hranu. Mislim da smo bili potpuno otvoreni. Napadali su me iz raznih medija da ne želimo pomoći.- rekao je gradonačelnik Franković.

Vijećnica HNS-a Marina Vučković Matić pitala je gradonačelnika zašto ne traži pomoć od Županije za izgradnju azila jer, kako je kazala, župan je na jednoj od sjednica Županijske skupštine rekao da će županija pomoći oko azila.

Gradonačelnik joj je dogovorio kako Grad za azil ima i plan A i plan B. Iako nije želio otkriti gdje se nalaze te dvije lokacije povoljne za gradnju azila, iz njegova odgovora proizlazi da bi mogle biti u jednoj od općina.

-Imamo i plan A i plan i B, i u razgovorima s ministarstvima došli smo do zaključka da Grad može uložiti na području druge jedinice lokalne samouprave. Gori pod nogama, a uskoro na snagu stupa i novi zakon u kojem će biti predviđene kazne za jedinice lokalne samouprave kad je u pitanju zbrinjavanje životinja.- rekao je gradonačelnik Franković.

N.Metković

abitus

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250