Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 14:55

Remeti li Tolićeva kandidatura Baračevu predizbornu križaljku?

Piše:

Županijski SDP ozbiljno je pregovarao s predstavnicima Mosta o zajedničkom izlasku na nadolazeće lokalne izbore i podršci Božu Petrovu kao kandidata za župana dubrovačko – neretvanskog. No, mogućnost da SDP kao kandidata za župana podrži Boža Petrova odbačena je u središnjici te stranke u Zagrebu. Tako Županijskom SDP-u, čija je organizacija inače potpuno devastirana nije preostalo ništa drugo doli pronaći drugog kandidata za župana.

Kako je Dubrovnikpress.hr ekskluzivno objavio, to će biti Roko Tolić.

SDP, inače još od pokojnog Ivana Šprlje, kada se župan birao u Skupštini, nije imao ozbiljnog kandidata za župana. U posljednjim izbornim ciklusima niti jedan SDP-ov kandidat nije se ozbiljnije približio aktualnom županu Nikoli Dobroslaviću.

Budući da je SDP na razini Županije poprilično devastiran, s privremenim predsjednikom Županijskog odbora i s limitiranim financijama koje su u kampanji iznimno važne, pitanje je li Tolić pogriješio prihvativši SDP-ovu ponudu ili bi Vlahušićeva ponuda za njega u konačnici bila bolja, no možda mu je i SDP u konačnici ponudio isto što i Vlahušić, možda mu i oni nude prolazno mjesto na koje može računati u novom sazovu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

U tom slučaju vjerojatno Jadranu Baraču remeti tu predizbornu križaljku.