Nedjelja, 24 Siječanj 2021 19:44

Pero Brbora (DDS): Pomalo žalostan početak vijećničke dužnosti

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Pero Brbora (DDS)

Nakon što se bivši vijećnik DDS-a Matko Munitić na jednoj od sjednica Gradskog vijeća „proslavio” noseći na licu zaštitnu masku s oznakom HOS-a, predsjednik te stranke Pero Vićan najurio ga je iz Vijeća, odnosno Munitić se kao sam povukao, pa je već na idućoj sjednicu vijećničku prisegu položio Pero Brbora.

Ovaj vijećnik DDS-a koji je netom prisegnuo zaposlen je u Elektrojugu kao inženjer u odjelu za mjerenje i obračun. Ima zvanje inženjera brodostrojarstva, a u životopisu mu stoji i da je bio i prvostupnik komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku te je studirao i na diplomskom studiju elektrotehničkih komunikacija.

Njegov nastup na sjednici na kojoj je položio vijećničku prisegu svakako će se dugo pamtiti. Naime, pitanje koje je postavio gradonačelniku Matu Frankoviću, Brbora jedva je nekako uspio pročitao s papira.
Možda je to pitanje napisao netko drugi nečitljivim rukopisom, a možda je vijećnik Pero Brbora imao trenu tijekom svog premijernog javnog nastupa s govornice tijekom sjednice Gradskog vijeća, ali početak njegove vijećničke dužnosti bio je pomalo žalostan.