Petak, 11 Studeni 2022 19:10

Nositeljica liste Dajmo ruke u Lapadu Anamarija Miletić: Možemo pobijediti HDZ

Piše:
Anamarija Miletić Anamarija Miletić Foto: Dajmo ruke

Budući da smatra kako od kukanja po društvenim mrežama nema ništa, Anamarija Miletić odlučila je pridružiti se platformi Dajmo ruke, jer problemi se, istaknula je, mogu riješiti samo radom. Lapađane je pozvala da u nedjelju izađu na izbore u Gradskom kotaru Lapad.

- Želja mi je bila napraviti nešto za Lapad, uključiti se u rješavanje problema kojih u Lapadu ne manjka i kroz razgovore s ljudima okupljenih na platformi Dajmo ruke na kraju ja nosim listu za Gradski kotar Lapad. Imam veliku podršku ekipe iz Dajmo ruke, prijatelja, obitelji i kad je podrška velika sve je lakše. Inače, nisam tip koji će svoje nezadovoljstvo iskazivati preko društvenih mreža. Da bi se nešto primijenio, da bi se vladajućoj garnituri ukazalo na probleme potrebno se aktivirati i sudjelovati u rješavanju problema. - rekla je Miletić, osvrnuvši se na ključne probleme na području lapada.

- U Lapadu je puno problema ,od loših prometnica do dotrajale komunalne infrastrukture do iznimno zapuštenih dijelova Lapada. Većina Lapađana kao problem vidi i plažu u Uvali Lapad koja je nedovršena, a po tom pitanju se ništa ne radi. Treba li govoriti o gužvama? Gužve i promet, nedostajuća parking mjesta od većih su problema u Lapadu. - smatra Anamarija Miletić.

I dok je Lapad veći dio godine zagušen prometom, taj će se problem, smatraju u gradskoj upravi, riješiti po izgradnji dvotračne ceste duž Lapadske obale. Miletić ističe kako malo tko govori o tome kakva će biti kvaliteta života stanovnika Lapadske obale kad radovi budu gotovi. Dio njih, naglašava Miletić, praktički će živjeti na cesti.

- Na Lapadskoj obali se radi, ne mogu reći da se ne radi, no čini mi se da su se ti radovi razvukli i pitanje je hoće li biti gotovi do kraja iduće godine. Fokus je inače na radovima duž Lapadske obale, na ulici dugoj oko 800 metara, ali nitko ne govori o prometnom rješenju na Batali i na Pošti Lapad, a ona su ključna za odvijanje prometa preko Lapadske obale. Stanovnici tog dijela Lapada i nisu imali prilike razgovarati s predstavnicima gradske uprave o onome što će uslijediti nakon što radovi budu gotovi, no sigurno je da njihova kvaliteta života nakon izgradnja dvotračne ceste više neće biti ista. - kazala je Miletić.

Kad su u pitanju izbori u Gradskom kotaru Lapad, drugom najvećem kotaru u Dubrovniku, Miletić ističe kako rezultati s izbora od prošle nedjelje pokazuju da Dajmo ruke može pobijediti HDZ.

- Rezultat s poništenih izbora pokazao je da je u Lapadu moguće dobiti HDZ. Inače, mislim da smo u prošlu nedjelu u Gradskom kotaru Lapad imali jako dobar rezultat i nadam se da će u ovu nedjelju više ljudi izaći na izbore i dati nam podršku. Dakle, vjerujem da Dajmo ruke može pobijediti u Lapadu! - istaknula je Miletić.

Ukoliko Dajmo ruke pobijedi na izborima, Lapađani bi mogli na radne akcije. Naime, Miletić naglašava, ali i upozorava, kako Petku treba očistiti.

- Prometna infrastruktura svakako je jedan od najvećih problema u Lapadu, ali ništta manji problem nije ni Petka. Zapuštena je i treba je očistiti. Puno naših starijih Lapađana znaju reći kako se petka puno bolje održavala prije 30-tak godina. Upozoravaju nas kako treba učiniti nešto s čišćenjem Petke koja je iznimno zapuštena što je veliki problem. Ne daj Bože da se nešto dogodi! Dakle, Petka je jedan od većih prioriteta. - naglasila je Miletić.

No da bi rad u kotaru imao smisla, da bi članovi vijeća svakog od kotara u gradu pa tako i u Lapadu zaista mogli kvalitetno raditi svoj posao te rješavati probleme na koje stanovnici, Lapađani ukazuju, Grad bi, naglašava Miletić, kotarima trebao dati sredstva za rad.

- I dalje ćemo inzistirati na participativnom budžetiranju čiju je puno primjenu gradonačelnik već i najavio. U svakom kotaru je važno da ima sredstva s kojima može raspolagati te prema sugestijama sugrađana razvijati i realizirati projekte. - rekla je Miletić.

- Kotarski izbori su mali izbori, ali su jako važni za svakog od stanovnika, ne samo u Lapadu nego i u ostalim gradskim kotarima. Mi u Dajmo ruke zaista imamo ljude koji su spremni odvojiti svoje vrijeme kako bi se problemi u Lapadu riješili, a na Lapađanima je samo da nas u nedjelju podrže na izborima za Gradski kotar Lapad.- kazala je nositeljica liste dajmo ruke u Gradskom kotaru Lapad Anamarija Miletić.