Četvrtak, 07 Siječanj 2021 20:39

Iz OŠ Lapad pozivaju sugrađane na pomoć ovim petrinjskim obiteljima...

Dragi naši sugrađani, podržite plemenitu akciju MOST PRIJATELJSTVA između naše dubrovačke OŠ Lapad i 1.OŠ Petrinja iz Petrinje – poruka je u moru dobrih namjera i plemenitih akcija koje su ovih dana usmjerene prema potresom pogođenom području.

Učiteljica koja je pokrenula ovu akciju Patricija Mage Vidak u stalnom je kontaktu s nekoliko učiteljica ove škole. Financijska pomoć i djelatnika i roditelja lapadskih učenika bit će upućena prema konkretnim obiteljima.

Za sada je riječ o tri obitelji. Dvije obitelji su doslovno ostale bez krova nad glavom, a kuća učiteljice Irene je obilježena žutom oznakom i s ovim stalnim podrhtavanjem tla pitanje je kad će dobiti crvenu oznaku.

Još je mnogo obitelji koje trebaju našu pomoć, ali ih je jednostavno sram i ne žele javno tražiti pomoć. Kroz naše brojne humanitarne akcije učimo djecu empatiji i potrebi pomaganja drugima, a to u konačnici i jest škola za život.

Dvije škole povezat ćemo trajnom suradnjom na način da će svakom razredu biti dodijeljen jedan razred 1. OŠ Petrinja. Učenici će se povezati sada i puno lakše obzirom da smo prošli online nastavu i na satovima razrednika elektronskim putem komunicirat će sa svojim novim prijateljima iz Petrinje. Naravno za to treba vremena jer mnogi nemaju sad ni uvjeta za online nastavu. Vidjet ćemo što će vrijeme donijeti! U svakom slučaju nećemo stati jer plan je i slanje paketa pomoći učenicima ove škole.

Početkom nastave, svi naši djelatnici i učenici će izdvajanjem simboličnih 10 kuna prikupiti lijepi iznos koji će se rasporediti na ove tri obitelji u potrebi. I tako kroz cijelu godinu !
Ovim putem pozvala bih i druge naše sugrađane da nam se pridruže i uplate na račune ovih ljudi.

Učiteljica likovne kulture u 1. OŠ Petrinja gospođa Dragana Zjajvuk, samohrana majka dvoje djece zajedno s majkom ostala je doslovno na ulici. Njezin je stan u samom centru Petrinje trajno uništen u potresu. U stan ne može ući jer je ulaz blokiran. Svi koji su voljni pomoći gospođi Dragani i njezinoj obitelji mogu izvršiti uplate na njezin račun koji glasi: DRAGANA ZJAJVUK, IBAN HR9723400093208600567, banka PBZ. Pod opis plaćanja obavezno je napisati „donacija - POTRES”.

Noel Lovreković je učenik 2. b razreda 1. OŠ Petrinja. I njegova je priča slična. Mlada tročlana obitelj Lovreković ostala je doslovno bez svega. Stana u zgradi za kojeg otplaćuju kredit više nema, zgrada je predviđena za rušenje jer je pretrpila velike štete. Svi koji su voljni pomoći obitelji Lovreković mogu izvršiti uplate na račun koji glasi: INES LOVREKOVIĆ,  IBAN HR8823400093211077624. Pod opis plaćanja obavezno je napisati „donacija - POTRES”.

I obiteljska kuća Irene Sigur učiteljice u 1.OŠ Petrinja je dobila žutu oznaku što znači do daljnjeg neuporabljiva. Gospođa Irena je teškom voljom pristala na pomoć jer uvijek je lakše pomagati drugom nego primati pomoć. Svi koji su voljni pomoći gospođi Ireni Sigur i njezinoj obitelji mogu izvršiti uplate na njezin račun koji glasi: IRENA SIGUR, IBAN: HR6224070003283092074, OTP banka. Pod opis plaćanja obavezno je napisati „donacija – POTRES”.

Patricija Mage Vidak, OŠ Lapad