Utorak, 25 Listopad 2022 19:30

Dajmo ruke za Lapad: Promjene počinju izlaskom na kotarske izbore

Anamarija Miletić i Maro Kocković Anamarija Miletić i Maro Kocković Foto: Dajmo ruke

Osim programa i problema koje dijele svi kotari, naš cilj je okupiti i aktivirati što više ruku, što više Građana da aktivno govore o svakodnevnim potrebama i problemima u svom susjedstvu. Više ruku uvijek doprinosi zajedničkom radu na bržoj realizaciji rješenja. - rekla je danas na konferenciji za medije nosuteljica liste Dajmo ruke za predstojeće kotasrke izbore u GK Lapad Anamarija Mletić.

- Nitko ne može znati sve probleme jednog kotara, zato je iznimno važno imati otvorenu komunikaciju s građanima, redovito sazivati Zborove građana i otvoriti priliku gdje naši Lapađani mogu javno iznijeti potrebe, probleme i prijedloge! A mi ćemo se truditi raditi na rješenju, u suradnji gradskim službama i biti aktivni kotarski vijećnici. – izjavila je Anamarija Miletrić.

U samom programu za Lapad kandidati liste Dajmo ruke nabrojali su potrebu boljeg održavanja ulica, trotoara, javne rasvjete i dječjih igrališta. Stalni rad na unaprjeđenju sigurnosti i prilagođavanju svih dječjih igrališta potrebama sve djece, uključujući osobe s invaliditetom. Budimo pravi Grad prijatelj djece i mislimo o svima.

- Tu su i značajni problemi infrastrukture, od odvodnje oborinskih voda do prometa, na čijem ćemo rješavanju stalno raditi. Ono što je najvažnije, mi želimo naš program rada stalno nadograđivati potrebama koje ćete nam javljati i za koje ćemo zajedno tražiti rješenja. Sve ove potrebe Lapađana shvatimo kao izazov i krenimo ih rješavati zajedno. Za to je potrebno da i Vi date ruke našoj listi, podržite nas i izađete na izbore sljedeću nedjelju! Dajmo ruke za Lapad! – rekla je Anamarija Miletić.

- Velika većina nas, odgovornih građana prema svojoj okolini i društvu, dočekala je s veseljem ovo okupljanje Dajmo ruke kotarskih lista. Ne želim previše govoriti u ime svih nas, jer se razlikujemo u stavovima i pogledima, ali znam da smo svi sličnog stava vezano za naš kvart ili kotar, a to je da zaslužujemo bolje, možemo bolje i trebamo težiti izvrsnosti. Ipak je naš Grad kojeg volimo i čijeg smo svi dio, primjer izvrsnosti kroz povijest. Može to biti i u trećem desetljeću 21. stoljeća. To neće postati preko noći, ali ukazivanjem i kvalitetnim prijedlozima, ići će prema tom cilju. – kazao je Marijan Kocković, treći na listi KLGB Anamarije Miletić, odnosno Dajmo ruke za Lapad.

Dodaje kako se osobno priključio inicijativi Dajmo ruke jer je i sam bezuspješno mnogo puta pokušavao ukazati da gradske službe ne rade svoj posao za koji su plaćeni te koji im je u opisu radnog mjesta. Malo se toga riješilo, a ono što nije je u još očajnijem stanju.

- Najlakše je biti revoltiran i ljut, ali to neće donijeti rezultate. Samo zajedno možemo učiniti promjenu, a ona počinje izlaskom na kotarske izbore, gdje ćete moći izabrati osobe koje nisu stranački vojnici. Nakon toga kreću promjene, a za promjenu ne treba puno. Još jednom pozivam sve moje sugrađane, a pogotovo Lapađane, da izađu u što većem broju, daju ruke i da pokrenemo promjene na bolje. – poručio je Kocković.

- Okupili smo se da predstavimo program, koji je nastao u suradnji s građanima naših kotara i da vas pozovemo da izađete na izbore za Vijeća gradskih kotara u nedjelju, 6. studenoga i date nam ruke! Važno je reći da se za ove izbore biračko mjesto za cijeli Lapad nalazi u ulici Kneza Domagoja 1, između veterinarske ambulante Bobanović i Pemove butige. - podsjetila je Anamarija Miletić, nositeljica liste Dajmo ruke za Lapad.

dpp