Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 15:05

Aktualna ministrica ili aktualni župan, tko će nositi županijsku listu HDZ-a?

Piše:

Županijski HDZ u utorak će predstaviti listu za predstojeće izbore, a kako Dubrovnikpress.hr doznaje, nije sigurno da će nositelj biti aktualni župan Nikola Dobroslavić. Iz HDZ-a još uvijek kriju ime prve osobe na listi, a u prethodnom razdoblju spominjalo se kako bi to mogla biti aktualna ministrica poljoprivrede i bivša dožupanica Marija Vučković.

Diplomirana ekonomistica Marija Vučković rođena je 1974. u Mostaru, a inače je iz Ploča. Od 2009. do 2016. bila je zamjenica aktualnom županu Nikoli Dobroslaviću. Bila je pomoćnica ministra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a potom i državna tajnica i Ministarstvu poljoprivrede na čije je čelo imenovana 2019. godine.

Kao ministrica, Marija Vučković za HDZ bi ususret izborima svakako bila veliko pojačanje na listi za Županijsku skupštinu koju bi mogla predvoditi. Imala bi priliku tijekom kampanje isticati projekte koje je Vlada realizirala ili ih tek planira ostvariti s ciljem razvoja poljoprivrede u najjužnijoj Županiji čiji razvojni potencijali još nisu dovoljno prepoznati i razvijeni.