Subota, 12 Veljača 2022 23:23

Željko Raguž za Južni: U roku od godinu dana terminal dolazi pred Gradsko vijeće

Predsjednik uprave Luke Dubrovnik d.d. Željko Raguž Predsjednik uprave Luke Dubrovnik d.d. Željko Raguž Foto: Davor Mladošić

Predsjednik uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž u „Tjednom razgovoru” za Južni najavio je kako u ovom mandatu očekuje početak radova na terminalu u Gružu.

- Kao preduvjet tome potrebno je pristupiti procesu postupka izmjena i dopuna UPU -a Gruški akvatorij. Zajedno sa stručnim službama Grada Dubrovnika, prvenstveno resornim odjelom za prostorno planiranje smo napravili dinamički plan rada i hodogram s načelnim datumima koji ćemo svi skupa nastojat ispoštovati kao prioritetan. U samom procesu nailazili smo na poteškoće za koje smo mislili da ih neće biti što vremenski odužuje cijelu priču, ali se nadamo da u roku od godine dana možemo imati spremnu odluku za usvajanje na gradskom vijeću. - rekao je Željko Raguž gostujući u „Tjednom razgovoru” Južnog.

Raguž je kazao i kako ove godine očekuje približavanje rezultatima iz 2019. godine, inače rekordne za Luku Dubrovnik kada je ostvarila desetak milijuna kuna dobiti, dok je prethodnu, 2021. godinu, unatoč znatno manjem broju kruzera koji donose najviše prihoda, Luka Dubrovnik, istaknuo je Raguž za Južni, također poslovala s dobiti od 600 tisuća kuna.

Cijeli razgovor na Južnom možete pročitati OVDJE.

dpp