Subota, 14 Listopad 2023 06:43

ZAŠTO JOŠ UVIJEK NIJE OTVORENA LJEKARNA U OB DUBROVNIK

OB Dubrovnik OB Dubrovnik Foto: dpp / arhiva

Iako su još prošle godine u prosincu vijećnici u Županijskoj skupštini jednoglasno podržali prijedlog da se u dubrovačkoj Općoj bolnici otvori ljekarna, to se još uvijek nije dogodilo pa je župan Nkola Dobroslavić odgovorio na pitanje gdje je zapelo s otvaranjem ljekarne, a koje mu je postavila vijećnica Fani Favro Bukvić (SDP).

- Otvaranje ljekarne u bolnici bila je inicijativa Ljekarni Dubrovnik koju smo podržali i mi i bolnica i to je dobar projekt, posebno za naše sugrađane. Pokrenuta je procedura dobivanja suglasnosti da bi se otvorila ljekarna. Taj je predmet još u Ministarstvu zdravstva. - kazao je župan Dobroslavić i dodao kako ipak svi ne gledaju blagonaklono da se u bolnici otvori ljekarna.

- Bilo je određenih rezervi od Ljekarničke komore i nekih sindikata koji su imali prigovor na takvo rješenje. Ne znam zašto nekome smeta da se u bolnici otvori ljekarna. Razgovarali smo i s ministrom zdravstva o tom problemu da se konačno razmotri predmet jer smatramo da je otvaranje Ljekarne u bolnici apsolutno korisno i dobro za naše sugrađane i riješilo bi se i pitanje dežurstava nekih ljekarni koja su za dio sugrađana upitna radi dostupnosti ljekarna u određenim danima. U svakom slučaju mi taj projekt podržavamo i čekamo Ministarstvo zdravstva za konačan odgovor. - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

nm