Srijeda, 25 Listopad 2023 13:20

U LOZICI POLICIJA ZATEKLA 21-GODIŠNJAKA KAKO ŠMRČE KOKAIN

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Interventne jedinice policije u večernjim satima u subotu, 21. listopada, na predjelu Lozice u blizini Dubrovnika zaustavili su osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak, a na mjestu suvozača se nalazio 21-godišnjak koji je u tom trenutku s novčanice šmrkanjem konzumirao kokain.

Vidjevši policijske službenike 21-godišnjak je odbacio navedenu novčanicu i manju količinu kokaina, kada su policijski službenici pored mjenjača vozila uočili plastičnu vrećicu s većom količinom kokaina, za koju je vaganjem utvrđeno kako teži 55 grama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kada je pronađena još manja količina kokaina, novčanica s tragovima praškaste tvari, digitalna vaga i manja količina MDM-a.

Vozač i suvozač su kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, a osim toga, 20-godišnjak je kazneno prijavljen i za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga. Obojica su, uz kaznenu prijavu i pritvoreni.

Osim toga, zbog konzumacije droge, 21-godišnjak je i prekršajno sankcioniran po Zakonu o suzbijanju droga.

dpp