Utorak, 27 Prosinac 2022 10:20

U Konavlima će se graditi dva nova vrtića, Općina nakon žalbe dobila dio sredstava

Piše:
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić Načelnik Općine Konavle Božo Lasić Foto: dpp

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvatilo je žalbu Općine Konavle i osigurat će sedam milijuna kuna za izgradnju dječjeg vrtića u Cavtatu. Naime, Općina Konavle s projektom izgradnje dječjeg vrtića u Cavtatu nije bila prošla na pozivu za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova, koji je proveden u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- Žalili smo se na tu odluku Ministarstvu znanosti i obrazovanja pa su nam onda odobrili sedam milijuna kuna za gradnju vrtića u Cavtatu. Malo je to novca jer se procjenjuje da će nam za taj objekt trebati 30 do 40 milijuna kuna. – rekao je konavoski načelnik Božo Lasić na sjednici Općinskog vijeća dodajući kako će izgradnja vrtića ovisiti o intenzitetu gradnje buduće cavtatske osnovne škole.

Prema onom što je rečeno na sjednici, konavoska dječica i njihovi roditelji mogu se nadati izgradnji još dva vrtića i to u Čilipima i na Grudi.

- S gradnjom vrtića u Čilipima ne bismo trebali imati problema. Gradili bismo na općinskogm zemljištu i u tijeku je postupak pripreme dokumenacije za dozvole. Na Grudi još nismo precizirali gdje će biti vrtić ali vjerujem da će se urediti tamo gdje je prije bio Vatrogasni dom. - pojasnio je vijećnicima konavoski načelnik Božo Lasić.