Nedjelja, 06 Veljača 2022 19:58

U Konavle stiglo 1.300 kompostera za kućanstva

U Konavle je stiglo 1.300 kompostera koji će biti podijeljeni žiteljima Općine. Uz 1300 kompostera za kućanstva kapaciteta 400 litara, Općini Konvale isporučeno je i 40 kompostera kapaciteta 400 i 600 litara za gospodarske subjekte te šest polupodzemnih spremnika kapaciteta tri tisuće litara namijenjenih za odlaganje plastike, stakla i kartona.

Ova komunalna oprema nabavljena je financijskim sredstvima koja su odobrena Općini Konavle temeljem prijave na javni poziv za neposredno financiranje nabave komunalne opreme, kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Vrijednost nabavljene komunalne opreme je 660 tisuća kuna, od čega FZOEU sufinancira 79 posto, odnosno 521.466 kuna.

Općina Konavle je već prethodno nabavila četiri tisuće spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koji su financirani sredstvima EU, stoga je ovim osiguravanjem kompostera kompletirana komunalna oprema potrebna za konavoska kućanstva. Distribucija spremnika i kompostera je već započela i odvijat će se i tijekom ove godine sukladno organizaciji i dinamičkom planu Čistoće i zelenila Konavle d.o.o.

dpp