Ponedjeljak, 08 Siječanj 2024 22:25

TUCAK NAKON PORAZA NA PETERCE OD CRNE GORE: IMALI SMO SVE U SVOJIM RUKAMA, A SAD IMAMO TEŽI PUT DO POLUFINALA

Ivica Tucak Ivica Tucak Foto: Božidar Vukičević / CROPIX

Imali smo sve u u svojim rukama, a sada imamo teži put prema polufinalu. - kazao je izbornik vaterpolista Ivica Tucak nakon poraza na peterce u Dubrovniku od Crne Gore 13:15.

Hrvatska je 90 sekundi prije kraja imala vodstvo od 11:10 i igrača više do kraja utakmice zbog crvenog kartona Vlade Popadića, ali iz tri pokušaja hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli zabiti gol. No, s plasmanom u četvrtfinale Hrvatska je stekla najmanje tri dana odmora pred susret s najvjerojatnije Grcima za polufinale.

- Bilo je pogrešaka i na našoj i na njihovoj strani, puno je bilo želje i malo smo komplicirali. Ponovno je naša rak-rana bio igrač više. Ipak, prvi cilj je ipak ostvaren, ulazak u četvrtinale i plasman na Svjetsko prvenstvo. Sada imamo teži put prema polufinalu, čeka nas navjerojatnije Grčka, a ne Rumunjska ili Gruzija. Imali smo sve u u svojim rukama, ali nismo uspjeli to realizirat. Ali to je sport, nemam šta zamjerit mojim momcima, borili smo se kao lavovi, bila je to izuzetno kvalitetna i dramatična utakmica. Idemo u Zagreb, imamo tri dana vremena da se odmorimo i pripremimo za četvrtfinale. - rekao je Tucak.

Marko Bijač je imao šest obrana, ali je vrlo malo nedostajalo da ne nastupi i igrao je bolestan.

- Imao sam jučer temperaturu, ali nisam mogao propustit ovakvu utakmicu pred svojom publikom. Imat ćemo teži put ka polufinalu, ali nije to kraj svijeta. Moramo samo popravit ono što je bilo loše, ali je večeras bilo i dosta dobroga. Znamo da se možemo ravnopravno boriti sa svakim. - kazao je Bijač.

- Bila je to luda, luda utakmica. Odigrali smo nervozno kraj utakmice. Čestitam Crnogorcima na velikoj borbi. Ostvarili smo cilj, ušli smo u četvrtinale sa malo težim protivnikom, ali možda to i nije loše. - kazao je Konstantin Harkov, strijelac dva gola.

Južni