Nedjelja, 14 Siječanj 2024 20:18

TUCAK: IDEMO PO NASLOV

TUCAK: IDEMO PO NASLOV Foto: Damir Krajač / CROPIX

Ostaje nam još jedan korak i idemo po naslov. - kazao je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak nakon pobjede protiv Mađarske.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak, 16. siječnja branit će europsko zlato osvojeno prije dvije godine u Splitu, nakon što je u polufinalu EP-a u Zagrebu porazila aktualnog svjetskog prvaka Mađarsku s 11:8.

- Strašno sam sretan i ponosan zbog ovog finala. Nisam nikad sumnjao u našu pobjedu, ali je bila jako teška utakmica. Ostaje nam napraviti zadnji korak, obraniti naslov prvaka Europe u ovako sjajnom ambijentu. Vidjeli ste koliko su Mađari opasni, oni su kao Francuska u rukometu jer nije bilo bitno tko igra, ali danas nisu mogli doći do pobjede protiv raspoložene Hrvatske. Mi imamo kolektiv, krasi zajednička igra, a to dokazuje veliki broj strijelaca večeras, čak osam igrača je zabilo. Nema euuforije, u autobusu se neće ni muha čuti, kao i nakon Grka. - kazao je izbornik Ivica Tucak.

U finalu 36. izdanja europskog vaterpolskog prvenstva igrat će reprezentacije Hrvatske i Španjolske.

- Španjolska je fantastična, ali imamo šansu. Dobro ćemo izanalizirati onu utamicu protiv njih u Dubrovniku. Malo sam bacio oko na utamicu s Talijanima i stvarno su dobri. Oni su trenutno najbolja ekipa na svijetu. - kazao je Tucak, koji nije zaboravio spomenuti navijače.

- Korektno navijanje bez ijednog incidenta ili žvižduka. To mogu samo ljudi koji vole sport i zato im hvala. - rekao je Tucak.

Južni