Srijeda, 16 Lipanj 2021 22:14

Simović još jednom predsjednik konavoskog Općinskog vijeća

Simović još jednom predsjednik konavoskog Općinskog vijeća Foto: Punkt Studio

U Cavtatu je u srijedu održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle. Vijeće je konstituirano ponovnim izborom Iva Simovića – Crnog za predsjednika, a vijećničku prisegu su dali: Ivo Simović, Ivo Radonić, Mario Dimnić, Paula Janović, Tea Đurović, Ivo Cvjetković, Ivan Rodić, Pero Kapetanić i Miho Orepić iz HDZ -a koji ima uvjerljivu većinu u Općinskom vijeću te Ivan Diklić i Jele Butijer Gleđ iz HSS -a, Antonio Bagoje (SDP) i Ivo Car (DDS).

Prvi potpredsjednik Općinskog vijeća bit će Ivo Radonić, dok je druga potpredsjednica Jele Butijer Gleđ.

U Odbor za Statut, poslovnik i normativna pitanja su izabrani su: Ivo Radonić predsjednik, Juraj Magud i Antonio Bagoje - članovi.
U Odbor za financije i proračun su izabrani: Pero Kapetanić predsjednik, Tea Đurović i Jele Butijer Gleđ za članice.

U odbor za javna priznanja izabrani su: Ivo SImović za predsjednika, a članovi su Ivo Cvjetković, Ivan Rodić, Ivan Diklić i Ivo Car.

U povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova imenovani su Ivo Bendiš za predsjednika, Miho Orepić i Ljubica Brailo za članove.

Načelnik Lasić čestitao je svim vijećnicima rekavši da su izabrani na časne dužnosti od naroda.
- Uvjeren sam da ćete raditi časno, pošteno i odgovorno. S moje strane ćete imati apsolutnu suradnju i svi prijedlozi na dobrobit Konavala će biti prihvaćeni. Nećemo praviti razliku između oporbe i pozicije. Važno je da su ti prijedlozi svima nama na dobrobit. Pred nama je ne lako razdoblje, ali gledamo s optimizmom da će ovo brzo završiti. - rekao je načelnik Lasić.

dm