Utorak, 07 Rujan 2021 15:19

Projekt Kupari: HPL partner ušao u vlasničku strukturu Avenue ulaganja

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i pročelnik Juer Marić, održali su sastanak s predstavnicima tvrtke Hotel Properties Limited iz Singapura, koja je ušla u vlasničku strukturu tvrtke Avenue ulaganja.

Avenue ulaganje, inače s Republikom Hrvatskom imaju potpisan ugovor o pravu građenja te koncesiju na pomorskom dobru na državnom zemljištu u turističkoj zoni u Kuparima.

„Optimizam ulijeva činjenica da je tvrtka HPL partner koji je ušao u vlasničku strukturu Avenue ulaganja, renomirana svjetska tvrtka koja u svom vlasništvu ima 18 hotela pod brandom Four Seasons te još šest u izgradnji što ih čini najvećim pojedinačnim partnerom Four Seasonsa u svijetu.” - navode u priopćenju iz Općine Župa dubrovačka.

Osim HPL -a u istom vlasništvu je i tvrtka Como pa cijela grupacija zapravo ima 77 hotela različitih luksuznih brandova.

Iz planova i pristupa predstavnika HPL-a projektu Kupari, ističu iz Župe dubrovačke, proizlazi kako bi se njegova realizacija trebala znatno ubrzati. Realizacijom navedenog projekta u Kuparima Općina Župa dubrovačka, ali i Hrvatska dobili bi ekskluzivan hotelski brand koji još nije bio prisutan na ovim prostorima.

nm