Petak, 24 Veljača 2023 18:12

Pokraj garaže će se graditi kružni tok za one koji pogrešno skrenu u novu zonu posebnog režima prometa

Piše:
Skrenete li pogrešno moći ćete se vratiti da izbjegnete kaznu Skrenete li pogrešno moći ćete se vratiti da izbjegnete kaznu Foto: dpp/arhiva

Prije negoli početkom lipnja na snagu stupi novi način prometovanja oko Grada, odnosno u zoni posebnog prometnog režima za posjetitelje će na prilazima Dubrovniku biti postavljeni portali s upozorenjima. Novost je i kako će se u neposrednoj blizini garaže na Ilijinoj glavici napraviti kružni tok, nije precizirano gdje.

- Na prilazima gradu postavit ćemo portale koji će posjetitelje obavještavati kako se približavaju zoni posebnog prometnog režima u koju se može ući samo pod određenim ograničenjima. Prvi će portal biti postavljen na prilazu mostu, a drugi u zoni Dupca. Portal će biti postavljen i na cesti kad se spuštate u Grad preko Ilijine glavice, na vrhu će biti veliki portal. Na ulazu u garažu će biti veliki portal s obavijesti da se približavate zoni posebnog prometnog režima i da od tu kreću kazne. - kazao je Franković te najavio kako će kod garaže biti napravljen kružni tok za one koji se žele okrenuti, odnosno ne žele ući u zonu posebnog prometnog režima.

- Ako ste uvidjeli da ste pogriješili moći ćete skrenuti desno prema garaži, na kraju će biti kružni tok gdje ćete se moći okrenuti i vratiti nazad i ne ući u zonu. - rekao je.

Budući da se kod garaže na skretanju prema Ilijinoj glavici stvaraju gužve, Franković je istaknuo kako će se promet regulirati semaforom.

- To ćemo regulirati semaforima. Semaforski sustav sve to može riješiti. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.