Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 01:33

Peticija nije uvažena: Konavoski vijećnici ponovo donijeli istu odluku o cijeni vrtića

Sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle Sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle Foto: Općina Konavle

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle vijećnici su ponovo raspravili cijene usluga Dječjeg vrtića Konavlem, a potaknuti peticijom koja je pokrenuta zbog povećanja cijena. Na koncu su ponovo donijeli istu odluku.

Naime, još u rujnu odlučeno je o povećanju cijene vrtića, u prosjeku za 150 kuna. Ekonomska cijena vrtića je inače 2.200 kuna, a izmjenama i dopunama roditelji u Konavlima za jedno dijete će plaćati 750 kuna, za drugo dijete u vrtiću 560 kuna, i treće dijete 375 kuna. Za četvrto i svako sljedeće dijete vrtić će biti besplatan kao i za djecu bez oba i djecu samohranih roditelja, djecu vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata s utvrđenim stupnjem trajne invalidnosti 90 posto i više, djecu s poteškoćama u razvoju kao i djecu korisnika iz socijalno ugroženih kategorija.

Nakon što je ponovo donesena ista odluka Andro Sukno, jedan od organizatora peticije uputio je priopćenje za javnost u kojem je naveo kako tisuću prikupljenih potpisa očigledno općinskim vijećnicima ne znače aspolutno ništa.

dm