Subota, 26 Studeni 2022 13:14

Ograda na Boninovu bit će zamijenjena novom

Ograda na Boninovu nije u dobrom stanju Ograda na Boninovu nije u dobrom stanju Foto čitateljice

„Zar nitko ne vidi u kakvom je jadnom stanju ograda ispod Boninova?” - pitanje je koje smo dobili od čitateljice koja je priložila i fotografije na kojima se jasno vidi loše stanje ograde ukrašene takozvanim „dubrovačkim Suncem”.

To smo pitanje uputili i dubrovačkoj gradskoj upravi. Odgovorili su kako će na Boninovu u dogledno vrijeme biti nužna zamjena cjelokupne ograde novom, „a što će se kao takvo i planirati, ovisno o budućem stanju ograde koje će se pratiti i sukladno tome postupati”.

„Ograda ukrašena „dubrovačkim Suncem” na Boninovu sanirana je u više navrata zadnje dvije godine kako bi se osigurala njezina funkcionalnost i svrsishodnost, što će se i u narednom periodu po potrebi nastaviti. Naime, uslijed niza utjecaja, prvenstveno utjecaja mora, na pojedinim segmentima ograde došlo je do truljenja te je bilo nužno obaviti navedenu sanaciju. Podsjećamo, dotrajala zaštitno - ukrasna kovana ograda s motivom suncokreta u 2019. je zamijenjena novom na dijelu Ulice Frana Supila poviše plaže Banje.” - stoji također u odgovoru iz dubrovačke gradske uprave.

kšc