Subota, 12 Prosinac 2020 21:15

Nardelli pozvao studente da iskoriste mogućnost subvencije za prijevoz

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli pozvao je studente s prebivalištem u toj općini da zatraže subvenciju za prijevoz koju dodjeljuje župska općina redovnim studentima koji studiraju izvan Dubrovnika.

- Pozivam sve studente koji u ovoj kalendarskoj godini nisu iskoristili svoje pravo na subvenciju od 400 kuna, da ga zatraže kako bi u ovo božićno vrijeme došli svojim obiteljima i s njima zajedno proslavili nadolazeće blagdane. - uputio je poziv župski načelnik Silvio Nardelli.

Naime, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, Općina Župa dubrovačka redovnim studentima koji studiraju izvan Dubrovnika, a s prebivalištem na području Općine, osigurava pravo na subvencionirane troškove prijevoza jednom u kalendarskoj godini. Subvencija iznosi 400 kuna, a studenti je ostvaruju uz predočenje potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu. Treba svakako napomenuti da ovu mogućnost ne mogu ostvariti korisnici stipendije Općine Župa dubrovačka.

Vrijedno je svakako napomenuti da također sukladno spomenutoj Odluci, Općina Župa dubrovačka pokriva dio troškova svima onima koji se liječe od teških i zloćudnih bolesti izvan Dubrovačko - neretvanske županije. Za liječenje teških bolesti bolesnicima se dodjeljuje jednokratna novčana pomoć u iznosu od tri tisuće kuna.

- Ovo je samo jedan od niza drugih oblika pomoći obiteljima i kućanstvima. - istaknuo je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

dpp