Nedjelja, 05 Ožujak 2023 15:26

MCGP Klek: Kod državljanina Kosova pronađene 3.524 tablete

Graničnom kontrolom koju su policijski službenici Postaje granične policije Metković obavili u suradnji s djelatnicima carine pronađeno je 3.524 komada tableta koje se nalaze na popisu droga.

Naime, kako navodi PU dubrovačko – neretvanska, „ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek u petak, u 23:10 sati, pristupilo je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Kosova, a graničnom kontrolom, koju su policijski službenici Postaje granične policije Metković zajednički obavili s djelatnicima carine, pronađeno je 39 komada lijeka Diazepam i četiri plastična omota u kojima se nalazilo još 3.485 komada tableta okruglog oblika, različitih boja”.

tablete klek 050323

Budući vozač policiji i carini nije dao objašnjenje o porijeklu tableta, niti je za njih pokazao liječničku dokumentaciju, sve pronađene tablete su uz potvrdu oduzete, a vozač je uhićen zbog sumnje u nezakonitu prodaju tableta koje se nalaze na popisu droga. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno kako se radi o tabletama koje se nalaze na popisu droga, kao i da su bile namijenjene daljoj nelegalnoj preprodaji.

Uz kaznenu prijavu 41-godišnjak je odveden u dubrovački zatvor.

dpp