Petak, 22 Prosinac 2023 14:02

LAŽNI BROKER PREVAROM UZEO 470.000 EURA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko - neretvanske 52-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo prijevare, navodi danas PU dubrovačko – neretvanska u priopćenju bez detalja o identitetu prevaranta i mjestu prebivališta.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, u više navrata tijekom 2007. godine, od 70-godišnjaka primio ukupno 400 tisuća eura, predstavljajući se kao licencirani broker koji će spomenuti novac uložiti u trgovanje dionicama. Umjesto da je novac uložio, zadržao ga je za sebe te je lažno prikazivao svoje imovinsko stanje, predstavljajući se kao uspješan broker, čime je oštećenog držao u zabludi, uvjeravajući ga da će mu se ulog s vremenom isplatiti.

Također je utvrđeno kako je sredinom 2018. godine zaključio ugovor s 39-godišnjakom koji mu je predao 70 tisuća eura u svrhu trgovanja na burzi. Ni u ovom slučaju novac nije uložio u dionice, već ga je zadržao za sebe, nakon čega je oštećenog držao u zabludi da je on uspješan broker s milijunskim zaradama i da će mu se uloženo isplatiti.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – nertavnske.

Policija je protiv osumnjičenog podnijela odgovarajuću kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

dpp