Četvrtak, 22 Lipanj 2023 11:30

Komasacija: Općina Konavle organizirala sastanak s vlasnicima zemljišta

Sastanak o komasaciji Sastanak o komasaciji Foto: Općina Konavle

Općina Konavle, kao nositelj komasacije, organizirala je sastanak s vlasnicima zemljišta na komasacijskom području u dijelu Konavoskog polja, a na kojem je prezentirana svrha i uvjeti pod kojima se provodi ovaj proces.

Komasacija je postupak kojim se poljoprivredno zemljište, rascjepkano na katastarske čestice male površine i nepravilna oblika, okrupnjava odnosno grupira u veće čestice. Cilj komasacije tj. okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta je ekonomičnije korištenje poljoprivrednog zemljišta, kako bi konkretno Konavosko polje uopće bilo moguće privesti poljoprivrednoj svrsi.

Predmetno komasacijsko područje dijela Konavoskog polja obuhvaća dijelove katastarskih općina Komaji, Pridvorje, Lovorno, Popovići, Gruda, Mihanići i Radovčići.

Sastanak s vlasnicima bio je podijeljen u dva dijela; u prvom dijelu su svoja izlaganja imali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanske županije, Geodetskog zavoda Rijeka i Općine Konavle, a drugi dio protekao je u konstruktivnoj razmjeni razmišljanja i pitanjima sudionika.

dpp