Petak, 14 Srpanj 2023 12:37

KOD 24-GODIŠNJEG DILERA PRONAĐENO I ORUŽJE

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku sinoć je pretražena kuća u Dubrovniku koju koristi 24-godišnjak kada je pronađeno i oduzeto preko 250 grama kokaina, 355 grama marihuane, jedna tableta ecstasya, precizna digitalna vaga, pištolj sa spremnikom i šest komada streljiva te još jedan pištolj sa spremnikom i četiri komada streljiva na kojem se nalazio navoj za prigušivač koji pretragom nije pronađen.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak drogu nabavljao, prepakiravao i prodavao konzumentima sa šireg dubrovačkog područja.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari osumnjičeni će biti zatvoren, navodi PU dubrovačko – neretvanska.

U drugoj pretrazi, koja je temeljem naredbe Županijskog suda u Dubrovniku jučer obavljena na Korčuli, pronađeno je deset manjih smotuljaka u kojima se nalazilo ukupno 48,7 grama marihuane i drobilica s ostacima marihuane te metalna kutijica, digitalna vaga i metalna žlica s ostacima amfetamin-speeda.

Sve pronađeno je uz oduzeto, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je droga, koja pripada 29-godišnjakinji, bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s područje Korčule. Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija je protiv osumnjičene nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, izvijestila je PU dubrovačko – neretvanska.

dpp