Utorak, 28 Lipanj 2022 20:43

Izgrađen nogostup na Nuncijati za potrebe uređenja pješačkog prijelaza

Izgrađen nogostup na Nuncijati za potrebe uređenja pješačkog prijelaza Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik proveo je radove na izgradnji i uređenju nogostupa za potrebe novog pješačkog prijelaza sa semaforima na magistrali na Nuncijati. Naime, novi pješački prijelaz smjestit će se istočno od postojećeg ulaza u naselje Nuncijata kod spoja magistrale, tj. državne ceste D8 i Ulice Đura Basaričeka.

"Grad Dubrovnik izgradio je nogostup, potporni zid i izveo prilagodbu skalina s južne strane državne ceste D8 te izgradio nogostup na sjevernoj strani ceste - od budućeg semaforiziranog pješačkog prijelaza do postojećeg autobusnog stajališta. Ukupno je izvedeno oko 50 metara nogostupa, a vrijednost izvedenih radova iznosi 130 tisuća kuna s PDV-om. Podsjetimo, na inicijativu Grada i u dogovoru s Hrvatskim cestama, Grad Dubrovnik financirao je prometni elaborat koji je izradio Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te je ishodio sve potrebne suglasnosti." - navode iz Grada Dubrovnika.

Označavanje pješačkog prijelaza i ugradnju semafora te druge odgovarajuće opreme izvest će Hrvatske ceste. Ovimće se riješiti dugogodišnji problem stanovnika Nuncijate koji nisu imali adekvatno označen prijelaz preko ceste koja prolazi rubnim dijelom naselja i koja je pod upravljanjem Hrvatskih cesta.

dpp