Nedjelja, 06 Studeni 2022 23:05

IZBORI ZA MJESNE ODBORE: U Zatonu je bilo tijesno, a u Luci Šipanskoj zanimljiva situacija

IZBORI ZA MJESNE ODBORE: U Zatonu je bilo tijesno, a u Luci Šipanskoj zanimljiva situacija Foto: dpp

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na izborima za Vijeća mjesnih odbora u Dubrovniku osvojila je stopostotnu većinu u 14 od 17 mjesnih odbora, gdje je HDZ jedini i izašao na izbore kao i KLGB Iva Kisića u Mjesnom odboru Koločep. Kalamota je ujedno i jedini mjesni odbor gdje HDZ nije imao svoju listu.

HDZ-ova lista bila je jedina u mjesnim odborima Bosanka, Brsečine, Dubravica, Gromača, Kliševo, Lopud, Ljubač, Mravinjac, Mrčevo, Orašac, Osojnik, Riđica, Suđurađ i Trsteno.

HDZ je u koaliciji s HSU-om pobijedio i u Zatonu gdje je lista nositelja Emilija Puljizevića imala 148 glasova (54 posto), a KLGB Vicka Vodnice 126 (46 posto). Tako će HDZ-HDU imati četiri vijećnika, a KLGB Vicka Vodnice tri mandata.

U Luci Šipanskoj na izborima su bile tri liste, a najviše glasova pripalo je Dubrovačkoj stranci (DUSTRA). Dustra je naime imala nešto više od 43 posto glasova i tako dobila tri od sedam mandata, HSU je imao malo više od 32 posto glasova za dva mandata, a dva mandata ima i HDZ s malo više od 24 posto glasova. Situacija je zanimljiva, nitko nije dobio većinu, ali s obzirom da sve tri stranke tvore koaliciju u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika u funkcioniranju Vijeća Gradskog kotara i izboru predsjednika ne očekuju se neki problemi.

dm