Četvrtak, 10 Prosinac 2020 15:06

Invalidima i osobama slabije pokretljivosti problem je doći do ljekarne na Grudi

Piše:
Invalidima i osobama slabije pokretljivosti problem je doći do ljekarne na Grudi Foto čitatelja

Prilaz apoteci na Grudi nije dostupan osobama s invaliditetom, napisao je Konavljanin čiji su podaci poznati redakciji u mailu koji prenosimo u cijelosti. Stara ljekarna, koja se nalazila u prostoru u kojem djeluje tamošnje lovačko društvo, navodi čitatelj, bila je puno dostupnija osobama s invaliditetom.

„Kod prostora u kojem se prije nekih desetak godina nalazila apoteka je parking gdje su osobe s invaliditetom mogle nesmetano parkirati i prići apoteci. Prostor u kojem je prije bila ljekarna blizu je ambulante i za osobe s invaliditetom imala je uvjete kojih nema ni u Europskoj uniji. Stanovnici Grude koji su slabiji pokretljivi moraju se penjati i spuštati uza skale uz koje nema rukohvata, odnosno po lojtrici gor pa po lojtrici dol.” - navodi čitatelj.

Da je apoteka davno izmještena istaknuo je i načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

- Apoteka je prije više od deset godina premještena u drugi prostor. Riječ je o privatnoj apoteci i Općina tu zaista ne može ništa učiniti. Ne možemo mi odlučivati u kojem će prostoru privatnik otvoriti apoteku. Mi smo uz skale postavili rukohvate koji su trenutno uklonjeni zbog radova koji su trebali započeti vezano uz kanalizaciju. Osobama s invaliditetom i osobama slabije pokretljivosti teško je prići većini apoteka i u Dubrovniku, posebice u povijesnoj jezgri. Svjestan sam tog problema, ali ne može se Općina miješati u poslovne interese privatnika. - rekao je Lasić, naglasivši kako je svojim sumještanima starije životne dobi, kao i osobama s invaliditetom spreman poći po lijekove.

- Neki mi se svi oni Konavljani koji su slabije pokretni obrate i ja ću im donijeti lijekove. Moramo biti solidarni s onima kojima je pomoć potrebna, a poći nekome od naših sumještana po lijekove, najmanje je što možemo učiniti, posebno u ovim vremenima pandemije. - kazao je načelnik Općine konavle Božo Lasić.