Subota, 08 Srpanj 2023 14:42

I U KONAVLIMA DONESEN PRAVILNIK O NAJVIŠOJ RAZINI BUKE

Sjednica Općinskog vijeća Sjednica Općinskog vijeća Foto: Općina Konavle

Nema na jugu samo Dubrovnik problema s prekomjernom bukom pa su tako i konavoski vijećnici nedavno donijeli odluku o najvišoj dopuštenoj razini buke tijekom održavanja javnih događanja, a definirali su i lokacije u Konavlima gdje se javni događaji uopće mogu održavati.

Konavoski pravilnik nešto je blaži od dubrovačkog zbog kojeg je nedavno gradonačelnik Mato Franković bio na meti neopravdanih kritika. Tako se u odluci koja je donesena u Konavlima ističe da se ona ne odnosi na uporabu elektroakustičkih i akustičkih uređaja na otvorenome u objektima registriranima za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti. Ne odnosi se ni na mirna okupljanja i javne prosvjede.

Najviše dopuštena razina buke tijekom održavanja javnih događanja u Konavlima tako je 90 dB, a predviđene sankcije za kršenje odluke su od 260 do 1320 eura.

Što se tiče lokacija na kojima je moguće održavanje javnih događanja na području Općine Konavle precizno je definirano kako je riječ o sljedećim mjestima: stara jezgra Cavtata, kupalište Tiha, centar Čilipa, nogometno igralište NK Konavljanin Čilipi, malonogometno igralište Čilipi, riva Molunat, sportski centar Gnjile Gruda, nogometno igralište NK Croatia Gabrili, nogometno igralište NK Sokol Dubravka, malonogometno igralište Ljuta, malonogometno igralište Popovići, malonogometno igralište Pridvorje, malonogometno igralište Duba konavoska i domovi kulture na području Konavala.

dm