Četvrtak, 06 Travanj 2023 12:40

Fizijatrijskoj ambulanti na Grudi vrijedni novi uređaji

Fizijatrijskoj ambulanti na Grudi vrijedni novi uređaji Foto: Općina Konavle

Ambulanta fizikalne terapije Doma zdravlja na Grudi opremljenija je od srijede s dva vrijedna nova uređaja – terapeutskim UZV-om i suspenziju – pomagalom za vježbu.

Primopredaji uređaja vrijednih više od pet tisuća eura, koje su sufinancirali Općina Konavle i Opća bolnica Dubrovnik, nazočili su jutros konavoski načelnik Božo Lasić i ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić.

Načelnik Lasić je ovom prilikom zahvalio ravnatelju Bekiću na prepoznavanju potreba stanovnika Konavala te istaknuo kako je ovo još jedan vid ulaganja u zdravstveni nadstandard.

- Ovi prijeko potrebni uređaji će omogućiti našim ljudima dodatnu razinu kvalitete zdravstvene zaštite. Moram ovdje istaknuti kako naša Općina već odavno ima značajno viši zdravstveni nadstandard u odnosu na brojne druge općine bilo u našem okruženju, ali i dalje. Osim što sufinanciramo ispostavu Hitne pomoći u ZL Dubrovnik, također izdvajamo značajna sredstva i za funkcioniranje kardiološke ambulante i fizijatrijske ambulante na Grudi, ali i brojne laboratorijske pretrage. - napomenuo je načelnik Lasić.

dpp