Petak, 01 Ožujak 2024 15:13

DUBROVČANIN NASAMAREN PREKO OGLASNIKA, OSTAO BEZ 7.000 EURA

Ilustracija Ilustracija Foto: moerschy / Pixabay

Jedan Dubrovčanin ostao je bez sedam tisuća eura nakon što je preko Internet oglasnika pronašao njemu zanimljiv oglas za prodaju vozila koje na kraju nije dobio.

Naime, kako danas u priopćenju navodi PU dubrovačko – neretvanska „dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko - neretvanske 61-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga”.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao odgovorna osoba trgovačkog društva čije je sjedište u Velikoj Gorici, s namjerom da trgovačkom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist, od kraja listopada prošle godine do 6. siječnja ove godine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu 45-godišnjaka s područja Dubrovnika i oštetio ga za novčani iznos od 7.000 eura. Naime, osumnjičeni je preko Internet oglasnika oglasio prodaju teretnog vozila za kojeg mu je oštećeni, prema dogovoru, uplatio predujam od 7.000 eura, nakon čega mu je trebao isporučiti teretno vozilo što do danas nije učinio niti mu je vratio uplaćeni predujam.” - pišu iz policije.

Također je utvrđeno da osumnjičeni u poslovnim knjigama trgovačkog društva nije prikazao uplatu za primljeni predujam, niti je kupcu izdao račun za primljeni predujam. Zbog počinjenih kaznenih djela policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

dm