Ponedjeljak, 05 Rujan 2022 15:09

Dobroslavić i Lasić obišli gradilište, nakon dionice Dubravka - Pičete radovi na cesti u Konavlima nastavljaju se prema Vodovađi

Dobroslavić i Lasić obišli gradilište, nakon dionice Dubravka - Pičete radovi na cesti u Konavlima nastavljaju se prema Vodovađi Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić i načelnik općine Konavle Božo Lasić sa suradnicima su obišli danas radove na uređenju ceste Dubravka – Pičete. Riječ je o segmentu višegodišnjeg projekta modernizacije županijske ceste od Dubravke do Debelog brijega.

Dionica ceste od Dubravke do Pičeta duga je 750 metara, radovi su vrijedni 2,9 milijuna kuna, a sufinanciraju ih Općina Konavle i Županijska uprava za ceste. U idućoj godini planira se nastavak te prometnice prema Vodovađi, najavio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

Mještani Dubravke izrazili su zadovoljstvo radovima te ukazali na potrebu držanja plana dinamike radova naglasivši pritom važnost te ceste s obzirom na razvoj kraja kojeg je, kako su istaknuli, i strateški bitno razvijati s obzirom da je riječ o dobro naseljenom pograničnom području.

Završetkom projekta modernizacije županijske ceste taj će dio Konavala dobiti modernu dvosmjernu prometnicu te nove infrastrukturne instalacije u samom trupu ceste.

dpp