Nedjelja, 21 Veljača 2021 11:51

Broj oboljelih u Konavlima sve veći

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom (11 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 19 osoba iz Konavala, 11 iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Ploča te po jednoj iz Blata i Metkovića. Ukupno je zaraženo 19 muških i 21 ženska osoba, a 35 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađen je 251 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 42 832 uzorka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

Oporavila se 21 osoba: Osam iz Dubrovnika, pet iz Konavala, po dvije osobe iz Blata, Orebića i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Korčule i Ploča.

Inače, u cijeloj Županiji danas je 389 aktivnih slučajeva COVID-a od kojih je 166 u Dubrovniku, a 124 u Konavlima, u svim ostalim gradovima i općinama broj oboljelih je daleko niži tako da je nakon Dubrovnika i Konavala najviše oboljelih u Župi gdje su aktivna 32 slučaja.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Ćetiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su dva na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji je 985 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (tri kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 358 kršenja mjere samoizolacije, podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp