Petak, 25 Studeni 2022 11:25

Testirana nova rasvjeta; na helidrom u Janjini može se slijetati i noću

Piše:
Testirana nova rasvjeta; na helidrom u Janjini može se slijetati i noću Foto: Vlatko Mratović / fb

Na helidrom u Janjini moći će se slijetati i u noćnim satima. Prema riječima načelnika Općine Janjina Vlatka Mratovića, helidrom je napravljen prije petnaestak godina, ali nije imao adekvatne mogućnosti za noćna slijetanja.

- Koristile su se prijenosne lampe, koje nisu bile adekvatne. Sad smo uz financijsku pomoć Dubrovačko - neretvanske županije helidrom opremili solarnim rasvjetnim sustavom i videonadzorom. Taj projekt vrijedan je oko 130 tisuća kuna. Sinoć, u četvrtak navečer, testirana je rasvjeta na heolidromu i utvrđene je da sve odlično radi. – rekao je načelnik te pelješke općine Vlatko Mratović dodajući kako će sada helidrom u Janjini biti uvršten u sustav helidroma koji imaju mogućnost noćnih letova.

- To će u prvom redu biti od najveće koristi za letove helikoptera koji osiguravaju hitnu liječničku pomoć. Pacijenti, bilo stanovnici tog pelješkog kraja, a ljeti i turisti, sad će u bilo koje doba dana i noći biti adekvatno prevezeni u medicinske centre. - rekao je načelnik Janjina Vlatko Mratović.