Ponedjeljak, 24 Srpanj 2023 02:22

SVATKO SVOME JATU LETI PA TAKO I VIĆAN ROKU

Piše:
Pero Vićan i Ivica Roko Pero Vićan i Ivica Roko Foto: Grad Dubrovnik

Nezavisni vijećnik Ivica Roko imao je i prije na sjednicama Gradskog vijeća krajnje primitivnih i seksističkih ispada, no nakon što ga je “proslavio” video posljednjeg istupa koji je obišao Hrvatsku, poslije reagiranja pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gradsko vijeće Grada Dubrovnika promijenilo je Poslovnik o radu ne bi li zaustavilo slične istupe Roka, ali i nekih drugih vijećnika.

Pismo pravobraniteljice Višnje Ljubičić posebno je na protekloj sjednici zasmetalo vijećniku DDS-a Peru Vićanu pa je i on njoj uputio dopis. Inače, Vićan je također sklon neprimjerenim i seksističkim ispadima pa kako svatko svome jatu leti, tako i Vićan Roku. Taj njegov besmisleni dopis podržala je samo jedna gradska vijećnica.

U svom dopisu Vićan pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova podsjeća kako joj je već uputio dva dopisa. Iako mu na prethodna dva nije odgovorila, Vićan je pravobraniteljici Ljubičić uputio i treći.

Osim što joj je predložio da preimenuje ured kojem je na čelu, postavio joj je pitanje koliko je pismena uputila u Sabor, u kojem je puno više neprimjerenih istupa nego na sjednicama Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Sadržaj dopisa koji je uputio pravobraniteljici Ljubičić, od preostalih 20 vijećnika, svidio se izgleda samo jednoj vijećnici.

„Bravo Pero! Svaka čast!” - otpisala mu je vijećnica Olga Muratti na platformi za komunikaciju gradskih vijećnika.

Muratti, dok je bila članica SDP-a, znala je istaknuti ne samo da je uvjerena socijaldemokratkinja već i da živi socijaldemokraciju. Uvjereni socijaldemokrati inače su i istaknuti borci za prava žena, no otkad više nije članica SDP-a te je sa svojom umirovljeničkom strančicom priljepak HDZ-u, očito je promijenila načela i postulate ili ona možda ništa ne razumije ili ne zna, a poznata je i inače po izjavama da ništa ne zna.

A evo i dopisa koji je DDS, odnosno Pero Vićan uputio pravobraniteljici:

dopis vican pravobraniteljica 230723 min