Srijeda, 06 Srpanj 2022 13:08

Otvaranje Igara: Stihove Himne slobodi recitirat će ukrajinske glumice

Na konfrenciji su bili i gradonačelnik Dubrovnika Matto Franković te pročelnica UO za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević Na konfrenciji su bili i gradonačelnik Dubrovnika Matto Franković te pročelnica UO za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević Foto: DLJI

Ususret otvaranju 73. Dubrovačkih ljetnih igara na konferenciji za novinare u Sponzi intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski naglasila je kako su ovogodišnje Igre „povratak na staro nakon dvije godine”.

- Moram naglasiti koliko nam je 2020. i 2021. godine važna bila potpora, kako Ministarstva, tako i Grada i Županije jer da se tada Festival nije održao u svom punom formatu, ne bih bila sigurna da bismo danas imali ovako bogat program i mogli strateški gledati u budućnost koja je svakako pred nama. – naglasila je intendantica Dora Ruždjak Podolski.

- Zahvalila bih svim sponzorima i donatorima koji nas godinama prate, i od kojih niti jedan u ove dvije posljednje godine korone nije odustao od nas. Naravno, osim novca koji je uvijek jako važan, ne mogu ne zahvaliti svim ljudima i svim odjelima Grada koji, više bih rekla ispunjaju naše želje nego što rade uz nas. – rekla je opunomoćenica ravnateljice Paulina Njirić uz posebnu zahvalu građanima koji svih ovih godina „trpe i vole Igre”.

Režija ceremonije otvaranja festivala pripala je Aidi Bukvić i to prema scenariju kojeg potpisuje zajedno s dramaturginjom Marijanom Fumić, a stihove Himne slobodi recitirat će ukrajinske glumice. U pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupit će sopranistica Kristina Kolar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor te Zbor Blasius, a uz Festivalski dramski ansambl i studente glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, svoj nastup zabilježit će i Folklorni ansambl Linđo.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019