Nedjelja, 18 Lipanj 2023 14:43

Na Batahovini će se graditi nova benzinska postaja za plovila, ne zna se kad, a što će biti s onom na Orsanu nije poznato

Piše:
Nova crpka trebala bi biti na Batahovini Nova crpka trebala bi biti na Batahovini Foto: dpp

Kako je benzinska pumpa na Orsanu zatvorena još otkad su počeli radovi na rekonstrukciji ceste duž Lapadske obale, građani, vlasnici barki i plovila, često postavljaju pitanje kada će se ona opet otvoriti. Pumpa na Orsanu, kao jedina na užem dubrovačkom gradskom području bila je iznimno važna za vlasnike plovila koji su se na njoj redovito opskrbljivali gorivom. Druga, ona u marini u Komolcu mnogima je jednostavno daleko, a i uostalom, sve i da ona na Orsanu radi, dvije nisu dovoljne. No da bi se pumpa na Orsanu ponovo otvorila, INA mora dobiti koncesiju, koju nije imala.

Kad će se otvoriti ta pumpa, ali i neke druge nove,koje će biti podobne za pristup i opskrbu plovila gorivom pitanje je koje se često postavlja i gradonačelniku Matu Frankoviću.

Kad je u pitanju pumpa na Orsanu, i Franković smatra kako je ona za vlasnike plovila itekako potrebna.

- INA je u obvezi ishoditi koncesiju za pumpu na Orsanu jer je nisu imali. Inače, mislim da je dobro da na Orsanu ostane pumpa jer je dobra za lokalno stanovništvo. Većina ljudi je koristila tu pumpu, posebno oni čija su plovila na Batali i gravitiraju toj pumpi. - rekao je te istaknuo kako se nova pumpa planira na Batahovini.

- Lučka uprava Dubrovnik je raspisala natječaj za izgradnju nove benzinske pumpe, na osnovu ishodovane lokacijske dozvole na području Batahovine i odabran je koncesionar. Budućnost sigurno nosi jednu kvalitetnu pumpu na Batahovini, ali mislim da bi bilo dobro da ostane i pumpa na Orsanu. To smo komunicirali prema resornom Ministarstvu i nadležnom županijskom Odjelu, a što je potrebno da INA dobije koncesiju na Orsanu u to ne mogu ulaziti jer to nije djelokrug rada gradske uprave. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.