Subota, 30 Prosinac 2023 14:46

DUBROVNIK NA LISTI NAJBOLJIH EUROPSKIH DESTINACIJA ZA DOČEK

Zdravko Čolić zvijezda je dubrovačkog dočeka Zdravko Čolić zvijezda je dubrovačkog dočeka Ilustracija dpp

Kao jedini hrvatski grad, Dubrovnik se našao u prestižnom društvu najboljih europskih destinacija za novogodišnji doček. Među 20 vodećih europskih odredišta, u izboru portala European Best Destinations, Dubrovnik je zauzeo 11. mjesto pozicioniravši se iznad Bruxellesa, Graza, Rima, Stockholma, Tenerifa, poljskog Gdanjska, Rovaniemija u Finskoj i Reykjavika.
 
European Best Destinations vodeći je i najposjećeniji web portal u cijelosti posvećen putovanjima i kulturi Europe, a izbor Dubrovnika obrazložen je bogatim programom jubilarnog Dubrovačkog zimskog festivala organiziranim od strane Grada Dubrovnika i partnera, uključujući i ponudu hotela i restorana. Ističu i da Dubrovnik posjećuju brojne slavne i poznate osobe.
 
"Na prvom mjestu popisa najboljih europskih destinacija za novogodišnji doček je portugalski otok Madeira, a među prvih deset destinacija smjestili se, između ostalih, još i London, Porto, Prag, Ibiza i Edinburgh. Uvrštenje Dubrovnika među navedene destinacije još je jedan pokazatelj globalne prepoznatljivosti našeg grada kao cjelogodišnje destinacije održivosti." - kažu iz Grada Dubrovnika.
 
"Podsjetimo, Grad Dubrovnik obilježio je 2023. godinu osvajanjem prestižnih turističkih nagrada i priznanja, potvrđujući svoju izvrsnost, atraktivnost i predanost održivom turizmu. Uz pet međunarodnih nagrada, ovogodišnji vrhunac je titula "Turistička destinacija godine - Šampion hrvatskog turizma" dodijeljena na "Danima hrvatskog turizma 2023." u Rovinju." - navode iz Grada Dubrovnika.

dpp