Srijeda, 09 Veljača 2022 21:53

Božo Lasić šokiran ponudom za troškove struje

Božo Lasić šokiran ponudom za troškove struje Foto: dpp/arhiva

Posljednjih dana pratim svoje kolege iz unutrašnjosti koji komentiraju najavljeno poskupljenje zemnog plina, a stvara se dojam kako smo mi na jugu Hrvatske prošli „lišo”. Nažalost ništa ne može biti dalje od istine. - napisao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić koji je šokiran ponudom za troškove potrošnje javne rasvjete što ga je ponukalo na javni post.

„Kao samo jedan primjer krize koja nam je na vratima navest ću iznose ponuda koje je Općina Konavle dobila za troškove potrošnje javne rasvjete, u našim Domovima kulture itd. Za 2021. godinu ponuda za te stavke bila je 961 tisuću kuna, dok je za ovu godinu pristigla ponuda na 2,88 milijuna kuna! Riječ je o iznosima bez PDV -a, dok je s uključenim porezom na dodanu vrijednost to iznos od 1,086 milijuna nasuprot 3,26 milijuna kuna! Isti troškovi za naš Dom za starije i nemoćne Konavle 2021. godine bili su 300 tisuća kuna, a prema ponudi za ovu godinu bit će 800 tisuća kuna.” - napisao je Lasić.

„Potpuno je iluzorno očekivati da se povećanje cijena energenata neće odraziti na sve aspekte našeg života i brojne druge proizvode.
Situacija s energentima i inflacijom je slična u cijelom svijetu i pogodit će sve i svakoga! Moramo biti svjesni kako će biti nužna krajnja racionalizacija svih troškova.” - naveo je još konavoski načelnik.

dm