laus banner 2021 2

Petak, 19 Listopad 2018 11:58

Franković: Stranica Ocijenime.hr nije transparentna, tu prijatelji pumpaju ocjene

Ideja stranice Ocijenime.hr je sigurno bila dobra, ali nedostaje adekvatna količina transparentnosti, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković jučer na konferenciji za novinare o informatizaciji gradske uprave, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, Internet stranicu Ocijenime.hr pokrenula je udruga Prospectus čija je predsjednica dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević, a na njoj se dakle može ocijeniti rad javnih službenika između ostaloga i u Gradu Dubrovniku.
- Tu je i suspektnost u pokušaju političke manipulacije prikazivanja jednog nečim drugim. To mislim i čvrsto stojim iza toga. Drugo bi bilo da je stranica na visokoj razini transparentnosti, da ukucate svoj OIB, ime i prezime i rečete: „Službenik Pero Perić je dana toga i toga bio neuslužan i zato podnosim nezadovoljstvo.“ Onda je to visoka transparentnost, onda bi sam sustav koristio jedinicama lokalne samouprave. - objasnio je Franković.

- Ovako, kad vaš prijatelj može ući u sustav i napisati da je moj Pero Perić divan, krasan i super i dati mu peticu onda je jasno da su prijatelji ti koji pumpaju ocjene. Zato to ne predstavlja dovoljnu razinu transparentnosti i nešto na što bi Grad Dubrovnik trebao obratiti pažnju. - naveo je Franković.

Kazao je kako će Grad Dubrovnik u budućnosti imati sustav koji će jasno mjeriti učinkovitost djelatnika.

V.Salvia

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020