laus banner 2021 2

Petak, 06 Travanj 2018 20:07

Andro Vlahušić: HDZ je zakinuo branitelje za stanove, neka Minđuha prosvjeduje s transparentom

Piše:

Nakon što su iz gradske uprave odaslali priopćenje kako će Grad Dubrovnik u suradnji s Vladom kroz 18 mjeseci omogućiti izgradnju 43 stana u Novoj Mokošici iz programa dubrovačkog POS-a, bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić za portal Dubrovnikpress.hr ističe kako financijska slika ovog projekta i nije baš potpuno jasna, ali i naglašava kako je aktualna gradska vlast očito izigrala branitelje.

- Ako je riječ o stanu od nekih 65 kvadrata za koji će mlade obitelji 10 godina plaćati najamninu od 1 500 kuna uz mogućnost da ga nakon 10 godina otkupe po cijeni od 1 300 eura po metru kvadratnom znači da će nedostajati oko 60 000 eura koje će netko morati platiti, odnosno za 10 godina ili 120 mjeseci po 1 500 kuna mjesečno platit će 180 tisuća kuna, a Grad će sam platiti milijun kuna jer je riječ o 43 stana po cijeni od 38 milijuna kuna s kamatama u to je nekih milijun kuna po stanu. - kazao je Vlahušić, istaknuvši kako je očito da su ovom najavljenom izgradnjom POS stanova ponovo zakinuti ostali branitelji.

- Osim što ne štima računica, izgradnjom ovih stanova zapravo se oduzimaju stanovi braniteljima. Naime, u Mokošici je bila planirana izgradnja 108 stanova za stradalnike Domovinskog rata dok je dio branitelja trebao biti stambeno zbrinut na Nuncijati. No, sad im je HDZ, vadeći se na preporuke UNESCO-a, iako one za Nuncijatu i nisu baš takve kakvima ih u HDZ-u predstavljaju, oduzeo mogućnost izgradnje na tom području. Dakle 100 branitelja neće dobiti stanove zahvaljujući politici HDZ-a, ali reakcija dubrovačke HVIDRA-e izostaje. Mislim da bi u HVIDRA-i sad trebali organizirati jednu vrstu prosvjeda pod motom „Kako su branitelji ostali bez 100 stanova i kako smo s time zadovoljni“. Možda bi Minđuha, kao predsjednik dubrovačke HVIDRA-e trebao nositi transparent s napisom „Bravo gradonačelničke, oduzeo si nam 100 stanova, ali mi te i dalje podržavamo“. - predložio je Vlahušić.

- Inače, kad ozbiljno analiziram brojke iz ovog priopćenja, kao čovjek koji je bio jedan od najboljih matematičara u generaciji i koji je uz medicinu studirao u fiziku na PMF-u Zagrebu, da osoba koja je pisala ovo priopćenje sigurno nema završenu srednju školu u Republici Hrvatskoj, a osnovnu školu je završila samo ako joj je netko iz matematike poklonio ocjenu dovoljan kako bi je mogla završiti. - rekao je Vlahušić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020