Petak, 20 Listopad 2017 18:07

Na Žarkovicu stiglo 50 novih kućica za pse, Grad u rad azila ulaže još 200 tisuća kuna

U azil za napuštene životinje na Žarkovici u petak je dostavljen prvi kontingent od 50 kućica za pse, piše u današnjem priopćenju dubrovačke gradske uprave.U priopćenju se navodi kako je Grad Dubrovnik pokrenuo nabavu ukupno 100 kućica za pse, koje je, stoji u proipćenju, na temelju nacrta i dimenzija dostavljenih od strane Društva za zaštitu životinja Dubrovnik izradila tvrtka Drvointerijeri d.o.o. iz Mokošice.

Dostava 50 kućica prva je faza pokrenutog projekta, pišu iz Grada navodeći kako se „nastambe postavljaju kako bi se psima na Žarkovici osigurali što bolji uvjeti smještaja i skrbi do izgradnje gradskog skloništa za životinje“.
Inače, prvi pokušaj nove gradske uprave u izgradnji novog, odnosno azila koje odgovara zakonima, umjesto neregistriranog azila na Žarkovicu u koje je veterinarska inspekcija zabranila dovođenje novih životinja, propao je nakon što su se stanovnici Pobrežja i osojnika, koji gravitiraju predviđenoj lokaciji, pobunili, odnosno gradonačelniku Frankoviću jasno poručili kako ne žele azil za napuštene životinje u svojoj blizini. O tome je Dubrovnikpress.hr pisao OVDJE.

U priopćenju koje je danas odaslano medijima također se navodi kako je Grad Dubrovnik osigurao 100 tisuća kuna za sanaciju ograda na području neregistriranog azila na Žarkovici, kao i dodatnih 100 tisuća kuna, navodi se u priopćenju, „donacije Društvu za zaštitu životinja s isključivom namjenom zapošljavanja prijeko potrebne radne snage za pomoć volonterima Društva“.

D.M.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019