Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 10:29

Pelješki vinari na sajmu u Celju

Predstavnici peljeških vinskih udruga posjetili su Međunarodni sajma obrtništva i poduzetništva (MOS) koji se po 50. put održao u Celju te su na štandu Hrvatske turističke zajednice letcima na kojima su najavljeni Dani otvorenih vrata peljeških podruma pokušali privući što više slovenskih gostiju za dolazak na Pelješac.

Također, ovih dana se očekuje prezentacija u Sarajevu i Zagrebu kako bi se pokušalo privući što više ljubitelja Plavca malog. Ovogodišnje ciljane skupine su vinski novinari, vlasnici restorana i vinoteka kojima će biti organiziran mini bus a sve u cilju još bolje promocije i pronalska novih partnera pelješkim vinarima. Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić pokrenuo je inicijativu o izradi vinskog kataloga za vinare sa područja Općine Orebić a koji bi u veliko pomogao promociji vinskog turizma na području Općine Orebić.

Što se tiče Sajma, predstavilo se 1478 izlagača iz 30 zemalja. Hrvatska je prvi put bila zemlja partner gdje se predstavilo 50 izlagača. U sklopu sajma organiziran je i b2b susret za turistički sektor kao i prezentacija hrvatskih franšiza koje traže poslovne partnere u Sloveniji.

Državni tajnik Ministarstva turizma, Tonči Glavina,  pohvalio se sjajnim turističkim rezultatima koje je Hrvatska realizirala ove godine, a kojima su u velikom dijelu doprinijeli i slovenski gosti koji su tradicionalno za Hrvatsku važni i u segmentu odmora na hrvatskoj obali, ali zbog blizine dviju zemalja i u segmentu posjećivanja hrvatskih kontinentalnih destinacija od kojih će se brojne predstaviti u okviru MOS sajma.

DPP