laus banner 2021 2

Utorak, 01 Kolovoz 2017 11:07

Naši stari toliko su dobro radili da sve (još uvijek) trpi i gluposti 21. stoljeća

Piše:

Predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, govoreći jučer o nakupljenim masnoćama u kanalizaciji ispod povijesne jezgre, rekao je kako prijeti i katastrofa, potkrijepivši cijelu priču fotografijama koje prikazuju ono što su djelatnici Vodovoda i prikupili.

Matušić je ispravno predložio kako bi ugostiteljski objekti trebali imati separator, a ukoliko ga ne budu imali, govori on, "trebalo bi istima zabraniti djelovanje". No, kako je i spomenuo, osnovni problem je što se ne koriste usluge tvrtke zadužene za prikupljanje otpadnih ulja.

Podaci o tvrtci, broj telefona, sve ono nužno stoji i na stranicama Čistoće, ali znaju to itekako vlasnici restorana, druga stvar je što je očito lakše biti komodan, nego se držati propisa. No, valjda kad sve skupa ne štima, a i kad se zna koliko je kanalizaciji koja datira još iz 14. stoljeća potrebna rekonstrukcija, očito se malo kome da zaista i pridržavati nekakvih pravila.

Kad se zna koliko je restorana u Gradu, kad je praktički svaka druga šupa pretvorana u "fast food", čudi nažalost kako masnoće nema i više. Jasno, ne znači to da se svi ugostitelji ne drže propisa, ali očito kroz dugi niz godina ne drži ih se dovoljno kad je već u kanalizaciji ispod zatečeno stanje kakvo je već zatečeno.

Preostaje jedino za zaključiti kako je očito kanalizacijska mreža prije 600 godina toliko dobro napravljena kad trpi i sve gluposti 21. stoljeća. U suprotnom, dogodila bi se katastrofa koju Matušić i spominje, a koju neki koji eto žive od danas do sutra neodgovornim ponašanjem prema Gradu naposljetku zasigurno i zaslužuju, samo što s ostalim građanima...

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020