Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 15:39

Župan Dobroslavić potvrdio stav: Nikakvo spajanje naše bolnice nije moguće

Piše:
Nikola Dobroslavić Nikola Dobroslavić Foto: Davor Mladošić

Župan Nikola Dobroslavić ponovio je na sjednici Županijske skupštine stav o dijelu zdravstvene reforme koji se odnosi na spajanje bolnica i prenošenje upravljačkih prava u bolnicama sa županija na državu koji je nedavno istaknuo za Južni i Dubrovnikpress.

- Naravno da nam treba zdravstvena reforma i podržat ćemo svaku mjeru koju će ta reforma donijeti, međutim, jasno sam rekao kako smatram da uzrok problema u zdravstvu nije pitanje osnivačkih prava zdravstvenih ustanova ništa se neće postići time ako se osnivačka prava eventualno prenesu sa županija na državu. Bila bi to jedna vrsta nove centralizacije, a to je krivo i nepotrebno i mi ćemo se tome usprotiviti jer smatramo da to nije dobro, jer moramo ići dalje u decentarlizaciju, a ne u centralizaciju. Naravno, odluka je državnoj razini, ali mi želimo javno reći svoj stav. - rekao je Dobroslavić.

Osvrnuo se i na spajanje bolnica te naglasio kako dubrovačka mora ostati regionalna bolnica.

- Nikakvo spajanje naše bolnice nije moguće, ne zato što je ona bolja ili drukčija od drugih nego zbog njezina zemljopisnog položaja. Spajanje dubrovačke bolnice ne dolazi u obzir. Ona mora ostati regionalna bolnica. Prva bolnica, KBC Split, udaljena je više od dva sata prijevoza. – kazao je Dobroslavić.