Četvrtak, 25 Ožujak 2021 19:49

Za vrijeme trajanja mjera roditelji u Župi oslobođeni plaćanja vrtića

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 tijekom razdoblja trajanja epidemioloških mjera privremeno je zatvoren Dječji vrtić Župa dubrovačka, tj. isti radi u režimu stalnog dežurstva.

Po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellia roditelji djece koji su korisnici Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, a čija djeca tijekom mjeseca ožujka nisu pohađala vrtić oslobađaju se obveze plaćanja mjesečnog sudjelovanja u financiranju cijene vrtića. Roditelji djece koji su korisnici Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, a čija su djeca tijekom mjeseca ožujka pohađala vrtić platit će mjesečno sudjelovanje u financiranju cijene vrtića proporcionalno vremenu korištenja.

Ovakav model primjenjivat će se za čitavo vrijeme trajanja ovakvog režima rada.

Podsjetimo, Općina je usvojila i pronatalitetnu mjeru vezanu za pogodnosti plaćanja cijene dječjeg vrtića za obitelji sa više djece. Od utvrđene cijene dječjeg vrtića (550,00kn), za drugo dijete cijena je umanjena za 20% (440 kuna), za treće dijete cijena je umanjena za 50 % (225 kuna) dok je za četvrto i svako sljedeće dijete cijena vrtića u potpunosti besplatna. Navedena mjera se primjenjuje od 1. siječnja 2021.

Sadržaj Općine Župa dubrovačka