Četvrtak, 28 Siječanj 2021 14:50

Srđevci potvrdili: Capor kandidat za gradonačelnika, Giljača za župana

Srđ je Grad na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio je, kao što je portal Dubrovnikpress.hr već pisao, da je Đuro Capor kandidat te stranke za gradonačelnika Dubrovnika, a Marko Giljača kandidat za župana Dubrovačko – neretvanske županije na predstojećim lokalnim izborima.

Svoje kandidate srđevci su danas službeno predstavili na konferenciji za novinare. Vijećnik srđevaca u aktualnom sazivu Gradskog vijeća Nikša Selmani kandidat je za zamjenika gradonačelnika Dubrovnika dok je kandidatkinja za zamjenicu župana Igra Šain Kovačević iz Nove ljevice, s Korčule, a inače je aktivna u mnogim udrugama s područja tog otoka.

Kandidat stranke Srđ je Grad za gradonačelnika Dubrovnika Đuro Capor, koji je dubrovačkoj javnosti dobro poznat kao osnivač Građanske inicijative Srđ je naš, zapravo je logičan izbor srđevaca. Tijekom svog predstavljanja kao kandidata za gradonačelnika Capor je istaknuo kako je cilj njegove kandidature promijeniti Dubrovnik.

- Imamo dovoljno znanja i iskustva temeljenog na našoj dugogodišnjoj borbi za javno dobro i marljivim radom u Gradskoj vijećnici. Naš je cilj u Dubrovniku uspostaviti ono što građani žele vidjeti, a to je odgovornosti vlasti i prekidanje klijentelističkih veza. Uspostavit ćemo i racionalno praćenje trošenja javnog novca te uključiti građane u nadzor i odlučivanje. Prekinut ćemo praksu da se gradom vlada kao da mu je na čelu lokalni šerif.- rekao je između ostalog Capor.

Kandidat srđevaca za župana Dubrovačko-neretvanske županije Marko Giljača, koji je inače vijećnik u aktualnom sazivu Županijske skupštine, istaknuo je kako u izbore na razini Županije izlaze uvjereni da županije mogu i trebaju biti nositelji razvoja cijele regije.

- U izbore idemo uvjereni kako županije trebaju biti politički akteri koji okupljaju i komuniciraju potrebe lokalne razine prema državi. Nažalost, naša Županija već godinama nije politički akter nego je običan promatrač koji slijedi upute s državne razine i ne diže glas. - kazao je Giljača, naglasivši kako treba potaknuti razvoj plavog gospodarstva, odnosno pomorstva i ekološku poljoprivredu.

Kandidati srđevaca s današnje konferencije za novinare poručili su između ostalog kako su spremni na novi iskorak, za preuzimanje odgovornosti, odnosno kako su spremni za upravljanje Gradom.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019