Četvrtak, 10 Veljača 2022 14:52

Slezacima odbijena žalba na neizdavanje građevinske dozvole

Piše:
Idejno rješenje sporne zgrade Idejno rješenje sporne zgrade Foto: arhiva Dubrovnikpress.hr

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u postu na Facebooku naveo je kako je „potvrđeno rješenje Grada Dubrovnika u predmetu Laus centar, poznatijem kao Mihanovićevo zemljište ispod Vile Palme”.

„Nakon što je Grad Dubrovnik odbio izdati građevinsku dozvolu tvrtki Laus Centar, ista je uložila žalbu na odbijajuće rješenje Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i imovine. Nakon pregleda dokumentacije nadležno Ministarstvo potvrdilo je stav Grada Dubrovnika te je žalba odbijena.” - napisao je Franković.

U dijelu rješenja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, koji je uz post podijelio gradonačelnik Franković, navodi se kako se „odbija zahtjev koji je podnio investitor Laus centar u predmetu izdavanja građevinske dozvole za izgradnju visoke samostojeće poslovno - stambene građevine te rekonstrukciju i izmještanje postojećeg cjevovoda”.

Zemljište koje je bilo u vlasništvu Zaklade Mihanović, investitor je prošle godine u siječnju ogradio, a na stazi, za koji je Grad Dubrovnik tvrdio da je dio javnog puta, „niknula” je omanja građevina.

Iza tvrtke Laus Centar stoje braća Slezak, graditelji stambenog kompleksa kod zgrade Grawea.