Utorak, 29 Studeni 2022 14:31

Sanitat ostao bez ugovora, nema više parkiranja u Radeljeviću

Piše:
Sanitat ostao bez ugovora, nema više parkiranja u Radeljeviću Foto: dpp

Dubrovački Sanitat ostao je bez parkirnih mjesta u krugu bivše tvornice Radeljević pa građani koji su se koristili tim parkingom to više neće moći činiti. Naime Ugovor o zakupu parkinga ističe 30. studenoga pa se u Radeljevića zapravo možete parkirati još danas.

Očito nije došlo do dogovora s Lovorkom Miloševićem sa Sanitatom o produženju ugovora o parkingu, što je normalno jer nakon što je kupio zemljište, jasno je da na prostoru negdašnjeg Radeljevića želi što prije započeti realizaciju svog projekta, odnosno izgradnju stambeno - poslovnog kompleksa. Gradonačelnik Mato Franković još je na sjednici Gradskog vijeća u listopadu izrazio nadu da bi ugovor o parkingu između Miloševića i Sanitata nakon 30. studenoga mogao biti produžen, no to se ipak nije dogodilo.

Kako veliki broj građana koji u rade u tzv. poslovnoj zoni, već nekoliko godina gravitira parkingu u Radeljevića, pred Gradom Dubrovnikom i Sanitatom veliki je problem.

Parkirnih mjesta u Dubrovnik kronično nedostaje, u Radeljeviću ih je bilo 153, a gubitkom velikog parkinga u krugu Radeljevića problem postaje još veći. Naime parcela na kojima bi se mogao formirati parking na potezu od Vukovarske do Batale jednostavno nema.

No, možda će iz Sanitata građanima uskoro poslati preporuku da se umjesto osobnim automobilom na posao voze libertasovim autobusima kad već na vrijeme nisu mogli obavijestiti građane, korisnike svojih pretplatnih parkirni karata da ugovor o parkingu u Radeljeviča ističe sutra 30. studenoga. Očito nikome u Sanitatu nije palo na pamet da bi takvu obavijest trebalo poslati barem sedam dana prije. Nije valjda da su tek danas s Miloševićem pregovarali o produženju ugovora o parkingu koji ističe sutra. A možda i jesu jer u tvrtki u kojoj se ljudi hljebe temeljem stranačke pripadnosti i to je moguće. Da se zapošljavaju prema sposobnostima tada bi im prioritet bila izgradnja garaže iza zgrade OTP banke na gradskom zemljištu, a ne rekonstrukcija place u Gružu od bespotrebnih 18 milijuna kuna.

Inače, kad je već zemljište iza OTP banke temeljem sudske presude pripalo Gradu, kad već u Sanitatu nema pameti, a očito ni para, možda ima u Gradu Dubrovniku. Naime, iza OTP banke, kad se već sad nema i ne može i nije gotov projekt, ne treba graditi garažu. Dovoljno je poravnati teren i naložiti OTP banci skidanje rampe s ceste koja vodi do gradske parcele. Možda iza OTP banke nema mjesta koliko ih ima u Radeljevića, ali na području na kojem parkirnih mjesta nema, svako je važno.