Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 11:02

Potrebica o utakmici i Gradskom vijeću isti dan: Ako prevlada razum s radom ćemo završiti prije utakmice

Piše:
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica Foto: Grad Dubrovnik

Zbog utakmica hrvatske nogometne reprezentacije ne prekida se samo nastava u školama. I saborski zastupnici imali su dvosatnu pauzu kako bi mogli gledati sraz Hrvatske i Maroka. I dok će Hrvatska utakmicu s Kanadom igrati u nedjelju, posljednja i odlučujuća utakmica u skupini igrat će se 1. prosinca. Isti dan zakazana je i sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika na čijem je dnevnom redu 28 točaka.

Odgoditi sjednicu, odrediti dvosatnu stanku ili s radom završiti ranije, što će napraviti predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica?

- Ako prevlada razum s radom ćemo završiti prije utakmice. Ako razuma ne bude, odredit ću stanku dok utakmica ne završi. - kazao je predsjednik Gradskog vijeća.

Vjerojatno posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća iznimno je važna jer je na dnevnom redu prijedlog proračuna za 2023., a prije negoli usvoje najvažniji razvojni dokument vijećnici inače o njemu vole nadugo i naširoko raspravljati i pretresati proračunske stavke, što im je i posao.

I utakmica koju će Hrvatska 1. prosinca igrati s Belgijom iznimno je važna za ljubitelje nogometa jer posljednja je to utakmica u skupini.

Kako će vijećnička pitanja zbog rasprave o proračunu vjerojatno biti skinuta s dnevnoga reda sjednice. Moguće će da će Vijeće s radom završiti prije utakmice, osim ako se ne rastegne rasprava o Areni Lapad.

No moguće je da će Vijeće ranije završiti. Sjednica, naime, počinje u 9, a utakmica u Katru u 16 sati.